Profesyonel web programlama

Merhaba bu yazımızda profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen firma veya şahıslar için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda yazılımı yapan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk çeker, ya geliştiremez yada uğraşmaz yada en kötüsü düzenlemek için fahiş rakam ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, ekip çalışması esnasında veya başka yazılımcıların programı ele aldığı vakit sorun çıkartmadan geliştirebileceği yapılardır. Siz yazılımı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile diğer bir profesyonel web programcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi çok fazladır. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma düzeltmeleri vb. seçenekler yayınlanmaktadır. Geliştirilemeyen bir web yazılım sadece yapımcısının düzenleyebildiği, başka web yazılımcının geliştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web yazılımı yüksek maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti alırken ne uçuk ücrete nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç firmadan fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan analmalıyızki bu programın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı yada fazla ücretlere itibar etmeyin.
  • İstediklerinizi güzel bir şekilde aktarın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. İstediklerinizi iyi bir şekilde aktardıktan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken bahsettiğiniz özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. İstenen bir veri kayıt programıydı, söylendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu tür bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. İş dünyasında şahıslar veya şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç şirket ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir seçenek ama şöyle bir düşünün ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web yazılım sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları